تاریخ انتشار : شنبه 4 آذر 1402 - 11:59
کد خبر : 3035

دولت سیزدهم چه پروژه های نیمه تمامی را به اتمام رساند؟

دولت سیزدهم چه پروژه های نیمه تمامی را به اتمام رساند؟
عزم دولت سیزدهم برای تکمیل پروژه های نیمه تمام.

به گزارش باورخبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، طرح‌های عمرانی نیمه‌تمام، پروژه‌های بود که هیچ تصویری از آینده آنها در ذهن وجود  نداشت. برخی از این طرح ها به اندازه ای فرسایشی می شد که هنوز به اتمام نرسیده دچار مشکل بود. به گفته معاون اجرایی رئیس جمهور با توجه به میزان بودجه  به اندازه ۳۰ سال پروژه نیمه‌تمام در کشور وجود دارد.

بر این اساس دولت سیزدهم عزم خود را بر اتمام طرح های نیمه تمام و کوتاه کردن مسیر دسترسی به اهدف قرار داد تا از این طریق ضمن گشایش در امور،از تداوم خسارت های تحمیل شده ناشی از فرسایشی شدن پروژه ها هم جلوگیری کند. از آغاز فعالیت دولت سیزدهم تا هم اکنون بیش از ۱۶ پروژه نیمه تمام مهم در کشور مورد بهره برداری قرار گرفته و این روند همچنان ادامه دارد.

علاوه بر پروژه های نیمه تمام عمرانی دولت سیزدهم بسیاری از گره های کور را در حوزه های مختلف باز کرد؛ از  حل مشکل بدهی گازی ایران به ترکمنستان  و تولید و واردات واکسن کرونا  تا ترمیم روابط با عربستان  و آزادسازی منابع بلوکه ایران در عراق و کره جنوبی.

افتتاح بیمارستان امام خمینی شهریار پس از ۳۴ سال وقفه

۲۸ آبان ماه ۱۴۰۲ بیمارستان امام خمینی(ره) شهریار پس از ۳۴ سال وقفه، توسط آیت الله رئیسی افتتاح شد. این بیمارستان ۳۱۳ تختخوابی به عنوان یکی از پروژه های مهم حوزه سلامت در استان تهران با گذشت ۳۴ سال از کلنگ زنی به دلیل موارد مختلف با پیشرفت فیزیکی ۷۴ درصدی نیمه کاره مانده بود.

رئیس جمهور در فروردین سال ۱۴۰۱ در بازدید از این بیمارستان، دستور پیگیری و حل فوری مشکلات این پروژه را صادر کرد. با پیگیری های انجام شده وزارت بهداشت و ماموریت دانشگاه علوم پزشکی ایران مشکلات موجود رفع و با تامین اعتبار، روند تکمیل آن انجام شد تا پیشرفت فیزیکی آن به ۱۰۰ درصد و مرحله بهره برداری برسد.

کارجهادی در سدغدیر بابا حیدر

عملیات آبگیری سد غدیر باباحیدر ۲۵ آبان و بعد از ۱۵ سال چشم انتظاری با حضور رئیس‌جمهور آغاز شد. در سال ۱۳۸۷ عملیات احداث سد غدیر آغاز شده بود و تاکنون به بهره‌برداری نرسیده بود، با شروع دولت سیزدهم و تزریق اعتبار مصوبات سفر اول ریاست‌جمهوری روند پروژه سرعت گرفت.

سد غدیر باباحیدر شهرستان فارسان در ۴۷کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این سد نقش مهمی را در جهت تأمین آب پایدار آشامیدنی، کشاورزی و صنعت در شهرستان فارسان دارد.

بهره برداری از ایستگاه پمپاژ دائم آب بانه  

ایستگاه پمپاژ دائم آب بانه  یکی از پروژه های نیمه تمام در استان کردستان بود که ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۲ مورد بهره برداری قرا گرفت. این طرح با هدف تامین پایدار بخشی از نیاز آب شرب شهر بانه با ظرفیت ۵۵۵ لیتر بر ثانیه با حجم ۸.۵ میلیون مترمکعب در سال به بهره‌برداری رسید و تامین نیازهای آب شرب ۲۲۳ هزار نفر را پوشش می‌دهد.

با توجه به تنش آبی سال ۱۴۰۰، این طرح در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با پیگیری‌های دولت با اعتباری بالغ بر ۵۷۳ میلیارد تومان تکمیل و به بهره‌برداری رسید.

افتتاح فرودگاه شهدای سقز  پس از ۲۷ سال

فرودگاه ۱۸۰ هکتاری شهدای سقز نیز ۱۲ آبان ماه از سوی رئیس جمهور  به عنوان بزرگ‌ترین پروژه عمرانی استان پس از ۲۷ سال انتظار به صورت رسمی بهره‌برداری شد. مطالعات ساخت این فرودگاه از سال ۱۳۷۵ آغاز شده و تا سال ۱۳۸۴ ادامه داشت و از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۹۳ حدود ۷۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شد، اما در نهایت با برکناری پیمانکار و مشاور پروژه، اجرای آن نیز متوقف شد.

سال ۱۳۹۷ بار دیگر روند اجرای این طرح با کارفرمایی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، طی تفاهم‌نامه‌ای با استانداری کردستان از سرگرفته شد.

تزریق اعتبارات موجب شد که پیشرفت فیزیکی فرودگاه در سال ۹۹ به بیش از ۵۰ درصد برسد و طی مراسمی با وجود تمام اما و اگرها با یک پرواز نمایشی و به صورت ناقص به بهره‌برداری رسید و به دلیل همین نواقص از جمله عدم احداث ساختمان‌های عملیاتی، برج مراقبت پرواز، ایمنی و آتش‌نشانی فرودگاه، ساختمان اداری و ساختمان سپاه فرودگاه، غیرقابل استفاده باقی ماند.

در جریان سفر رئیس دولت سیزدهم به کردستان ۲۰۰ میلیارد تومان به تکمیل این طرح اختصاص یافت و این فرودگاه با اهتمام دولت مردمی و توسط مهندسان ایرانی در ۱۸۰ هکتار گستره و ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع مساحت پایانه تکمیل و به مرحله بهره‌برداری رسید.

افتتاح راه آهن همدان سنندج بعد از ۱۸ سال

همچنین ۱۱ آبان ماه نیز در جریان سفر رئیس جمهور به کردستان، راه‌آهن همدان سنندج پس از ۱۸ سال افتتاح شد. این پروژه تا قبل از دولت سیزدهم ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشت، در طول دو ساله دولت سیزدهم به مرحله نهایی رسید.

طول مسیر ریلی همدان – سنندج ۱۵۱ کیلومتر است و با احتساب خطوط ایستگاهی به ۱۷۷ کیلومتر می‌رسد. قرار است به همت دولت سیزدهم این خط آهنی تا مرز باشماق مریوان امتداد پیدا کند.

۱۲ سال انتظار برای افتتاح بیمارستان امام حسین (ع) در فارس

بیمارستان آموزشی، تخصصی و فوق تخصصی ۱۸۴ تختخوابی امام حسین (ع) شهرستان فسا نیز  ۲۰ مهر ماه بعد از ۱۲ سال انتظار در دولت مردمی افتتاح شد.  از سال ۱۳۸۹ تا قبل از آغاز بکار دولت مردمی، طرح بیمارستان امام حسین (ع)، حدود ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت که در دو سال گذشته ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی و تجهیز این طرح انجام شد. برای ساخت و تجهیز این بیمارستان، ۱۰۰۰ میلیارد تومان هزینه شد.

افتتاح خط دوم آبرسانی به شیراز از سد درودزن بعد از ۱۲ سال

۲۱ مهر ماه ۱۴۰۲ نیز خط دوم انتقال آب شیراز از سد درودزن با حضور رئیس جمهور و بعد از حدود ۱۲ سال به بهره برداری رسید. این پروژه از سال ۱۳۹۰ شروع شده بود و با فعالیت جهادی و شبانه روزی تمامی دست اندرکاران بطور رسمی افتتاح شد. خط دوم انتقال آب شرب از سد درودزن به شیراز با ۷۸ کیلومتر طول مسیر، ۴۴۴۰ متر تونل انتقال، دارای ایستگاه پمپاژ، تصفیه خانه با ظرفیت ۳۰۰۰ لیتر در ثانیه و سه مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی در مجموع ۶۰ هزار متر مکعب است.

احیای کارخانه قند یاسوج بعد از یک دهه رکود

همچنین کارخانه قند یاسوج نیز ۲۶ تیر ماه با حضور رئیس جمهور و بعد از ۱۰ سال  احیا شد.  با احیای این کارخانه به ظرفیت تولید روزانه ۷۰۰ تن قند و شکر،  ۸۰۰ شغل به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده است.

افتتاح سد چمشیر بعد از ۱۱ سال

افتتاح سد چمشیر گچساران در ۲۶ تیرماه امسال نیز از دیگر پروژه های نیمه تمام عمرانی بود که تکمیل آن به تاخیر افتاده بود.   این سد تنها سازه کنترلی بر روی رودخانه زهره است که باهدف کنترل سیلاب و شوری آب این رودخانه احداث و برای استفاده شرب و کشاورزی بعد از ۱۱ سال به بهره‌برداری رسید.

۱۷ سال انتظار برای بهره برداری از مجتمع پتروشیمی گچساران

مجتمع پتروشیمی گچساران نیز از دیگر پروژه های فرسایشی بود که در جریان سفر استانی دولت مردمی به استان کهگیلویه و بویراحمد در ۲۶ تیر ماه امسال مورد بهره برداری قرار گرفت.

این پروژه با اعتبار ۱.۳میلیارد یورو یکی از مهم‌ترین پروژه‌های وزارت نفت بود؛ پروژه‌ای که با رویکرد توسعه‌ای دولت سیزدهم در دو سال اخیر جان دوباره‌ای گرفت و به انتظار ۱۷ ساله مردم شهرستان گچساران پایان داد.

در طول عملیات راه‌اندازی بیش از ۳۰۰۰ نفر که عمدتاً از نیروهای بومی در این مجموعه مشغول به فعالیت شدند و پس از بهره‌برداری نیز یک هزار نفر در این پروژه مشغول به کار شدند.

آب رسانی به شهرستانهای بم و بروات پس از یک دهه وقفه

پروژه آب‌رسانی بم و بروات از سد نسا، بیش از ۱۰ سال نیمه کاره رها مانده بود و در حالی که سد نسا یکی از بهترین آب‌های استان را از منشا کوه‌های جبال‌بارز دارد، مردم شهرهای شرقی استان به ‌ویژه بم از دسترسی به این آب باکیفیت محروم بودند، اما با توجه دولت مردمی،  جمعه ۹ تیر ۱۴۰۲  طرح آب‌رسانی به شهرستان‌های بم و بروات افتتاح شد.

این پروژه ۲۴۰ هزار نفر ساکنان شهرهای بم و بروات را تحت پوشش آب شرب سالم و پایدار قرار داد و فاز توسعه طرح آب‌رسانی به سایر شهرستان‌های شرق استان از جمله فهرج، نرماشیر و ریگان نیز تعداد ۴۲۲ هزار نفر را تحت پوشش قرار داد.

پایان انتظار ۲۰ ساله برای آبرسانی به میانه از طریق سد گرمی چای

۱۹ خرداد ۱۴۰۲ نیز پروژه آبرسانی به میانه از سد گرمی چای شامل مرحله نخست سد گرمی چای، تصفیه خانه و خط انتقال ۴۹ کیلومتری پس از ۲۰ سال انتظار  با حضور رئیس جمهور و وزیر نیرو به بهره برداری رسید.

این طرح مهم به دلیل نبود یا کمبود اعتبار تعطیل و نیمه راکد شده بود که پس از سفر رئیس جمهور به آذربایجان شرقی و تعیین فرصت یکساله وی برای رفع تنش آبی جمعیت حدود ۱۲۰ هزار نفری منطقه، سرعت و شتاب گرفت و با تزریق به موقع اعتبارات مصوب، تصفیه خانه و خطوط انتقال آن به طور کامل تکمیل و آماده بهره برداری شد.

افتتاح راه آهن بستان آباد – خاوران بعد از ۲۲ سال چشم انتظاری

احداث راه‌آهن تبریز-بستان‌آباد-میانه از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین پروژه‌های حمل‌ و نقل کشور و آذربایجان‌شرقی است که عملیات احداث آن، برای تسهیل در رفت و آمد مردم و جابه‌جایی حجم قابل توجهی کالا از سال ۱۳۷۹ آغاز شد و پس از ۲۲سال وقفه و با اختصاص اعتبار ۳ هزار میلیارد تومانی از محل مصوبات دور اول سفر استانی آذربایجان شرقی ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ سرانجام با همت دولت مردمی تکمیل و با حضور آیت الله رئیسی به بهره‌برداری رسید.

با افتتاح این بخش تکمیلی از راه‌آهن میانه-تبریز، مسیر ریلی تهران تا تبریز ۱۱۴ کیلومتر کوتاه و زمان سفر کاهش یافت. افزایش ظرفیت‌های ترانزیتی معادل ۷ میلیون تن بار و ۲ میلیون نفر مسافر در سال از دیگر مزیت‌های این پروژه ریلی بوده است.

افتتاح پروژه آب شیرین کن گروه مپنا

جمعه ۱۲ اسفند ۱۴۰۱ نیز  در سفر استانی رئیس جمهور به بوشهر، فاز اول طرح آبرسانی شهرستان جم پس از ۱۵سال توقف، تکمیل و به بهره‌برداری رسید. همچنین دو پروژه سد مخزنی باغان با ظرفیت ۳۲ میلیون متر مکعب و پروژه سد مخزنی اخند با ظرفیت ۲میلیون متر مکعب با دستور رئیس جمهور افتتاح و آبگیری شد.

پروژه آب شیرین کن گروه مپنا

همچنین در ۱۲ اسفند ۱۴۰۱ فاز اول طرح آبرسانی شهرستان جم نیز پس از ۱۵سال توقف، تکمیل و به بهره‌برداری رسید. علاوه بر این دو پروژه سد مخزنی باغان با ظرفیت ۳۲ میلیون متر مکعب و پروژه سد مخزنی اخند با ظرفیت ۲میلیون متر مکعب با دستور رئیس جمهور افتتاح و آبگیری شد.

انتقال آب سد آزاد به تصفیه خانه سنندج

پروژه آبرسانی از سامانه انتقال آب سد آزاد کردستان به تصفیه‌خانه سنندج یکی از پروژه‌های نیمه‌تمام استان بود که اجرای آن از ۲۲ بهمن سال ۱۳۹۹ آغاز شده بود و تا پایان دولت دوازدهم فقط ۱۵ درصد پیشرفت داشت، اما در دولت سیزدهم اجرای آن در اولویت‌ قرار گرفت و با اقدام جهادی دولت مردمی ۸۵ درصد باقیمانده طرح اجرا و این پروژه در ۱۰ آذر ۱۴۰۱  تکمیل شد. برای اجرای این پروژه که به لحاظ توپوگرافی در یکی از ناهموارترین و صعب‌العبورترین مناطق کشور اجرا شده، ۸۵۰ میلیارد تومان هزینه شد.

۱۵ سال انتظار برای افتتاح طرح آبرسانی غدیر

جمعه ۱۱ شهریور ۱۴۰۱ نیز طرح آبرسانی غدیر از سوی  رئیس جمهور افتتاح شد.  اجرای این طرح مهم در سال ۱۳۸۷ آغاز شده بود اما تا سال ۱۴۰۰ کمتر از ۵۰ درصد پیشرفت داشت که با تاکید رئیس جمهور مبنی بر اینکه مردم استان خوزستان در کمترین زمان ممکن از نعمت آب با کیفیت بهره‌مند شوند، با تامین اعتبارات لازم، در دستور کار قرار گرفت و عملیاتی شد.

این پروژه عظیم آب شرب قریب به ۴.۷ میلیون نفر از جمعیت استان خوزستان را تامین کرد که با همت ‌و تلاش قریب به ۲۰۰۰ نفر از مهندسان و کارگران ایرانی در مدت ۱۰ ماه به مرحله بهره برداری رسید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.